Houtzagen voor De Buurserpot

Op woensdag 25 april is een begin gemaakt met het houtzagen voor de Buurserpot. De in 2011 geselecteerde eiken werden op een aanvankelijke zonnige dag gezaagd. Het betrof bomen met een onderstam van meer dan 8 meter! Er is zowel kwartiers gezaagd als louter planken.

Op de foto’s (zie beneden) is duidelijk hoe flexibel de 8m+ planken zijn (50 cm breed) en het is dan ook voorstelbaar hoe deze straks in Enter in de juiste vorm worden ‘gevouwen’ tot boot.

Over een streekeigen hout product gesproken … Bert van de Kolk van VandeKolk Buitenbeheer en Hans Paf van de Houtwerf De Botterkolk van het landgoed, droegen zorg voor de juiste afhandeling. Rond de middag met enkele extra zaag-aanwijzingen van Gerrit Harbers van de Enterse Waarf om te waarborgen dat de scheepsbouwers er op niet al te lange termijn mee aan de slag kunnen. Einde dag met een inmiddels zwaar betrokken lucht, is het hout -gestapeld, geveegd, gekeerd en opgelat- net voor een zware bui toegedekt. Aan de lucht kan het nu goed drogen in afwachting van de reis naar Enter. Waarover binnenkort meer.

! Sponsors gezocht: hoewel er een aanvang is gemaakt met het project, zijn de financiƫn nog zeker niet rond. Rabo-bank Enschede/Haaksbergen en ANWB-fonds hebben inmiddels ondersteuning toegezegd, maar we zijn er nog lang niet. Geinteresseerd om mee te doen en te participeren in het project? Er zijn verschillende bedragen en sponsormogelijkheden (naamgeving, publiciteit, excursies en toekomstige boottochten). Lees de folder en neem contact op met Eric Brinckmann van het Lankheet: 06-537 177 24 of brinckmann@hetlankheet.nl

Breng een onverwachte geschiedenis tot leven, steun de jeugdeducatie en zet toeristisch Haaksbergen (en het eigen bedrijf) extra op de kaart!

Categoriƫn: De Houtvesterij, De Buurser Pot
Labels: buurser pot, houtzagerij, houtvesterij, lankheet, streekeigen hout