Natuureducatie Op Het Lankheet

Op 5 september is het natuureducatieprogramma voor de klassen 7 en 8 van basisscholen gestart. Dit keer nog een proefles om ervaring op te doen zodat in 2013 deze klassen van alle basisscholen uit de gemeente Haaksbergen kunnen worden ontvangen.

Het spits werd afgebeten door de Troubadour met 29 leerlingen. Onder leiding van de gidsen van de Historische Kring en IVN trokken ze bewapend met waterkijkers, meetstokken, loepjes, visnetten, verzamelbakjes en determinatiekaarten het waterpark in. Het was prachtig weer en al snel gingen alle schoenen uit om de opdrachten nóg beter te kunnen uitvoeren: waterplanten, bloedzuigers, baarsjes en bermpjes werden al snel herkend en ingevuld in de veldjournaals. Op het veldwerkcentrum konden planten onder de miscoscoop worden bekeken en werd ook aandacht aan de ijstijd besteed. Onder meer werden fossielen bij de juiste afbeeldingen van dieren gezocht, zoals de mammoet en de wolharige neushoorn.

De leerlingen van de Troubadour hebben onderwijsdeskundige Moniek Warmer -die het lespakket heeft ontwikkeld- alvast goede tips gegeven voor de ontvangst van hun collega-leerlingen volgend jaar.

Categoriën: Het Veldwerkcentrum, het Waterpark
Labels: natuureducatie, veldwerkcentrum, waterpark, school